Voetbalschool Oranje: aandacht voor het individu

Voetbalschool Oranje verzorgt techniektrainingen die zijn gericht op het individu, met als belangrijkste doel: het verbeteren van de techniek. Het is een aanvulling op de clubtraining waar de focus meer op samenspel en het team zijn gericht. Het individu komt op de tweede plaats. Bij Voetbalschool Oranje is dat precies omgekeerd. Daar is juist veel aandacht voor het individu. Een kind krijgt bij Voetbalschool Oranje de kans op persoonlijke ontwikkeling. Extra trainingen bij clubs zijn vaak in handen van goedwillende vaders of ongediplomeerde trainers. Voetbalschool Oranje staat onder leiding van professionele voetbaltrainers.

 

Wat vindt Voetbalschool Oranje belangrijk?

Bij Voetbalschool Oranje ligt de prioriteit bij de ontwikkeling van het balgevoel, snelvoetenwerk, schijn- en passeerbewegingen, pass- en aannametechnieken en één-tegen-één-duels. Wij werken met kleine groepjes van maximaal acht tot tien kinderen per trainer. Daardoor ben jij veel vaker aan de bal, zijn er meer herhalingen, ben je veel vaker aan de beurt bij een oefening en hoef je niet steeds in een lange rij te wachten, voordat je weer mag.

 

Waarom de René Meulensteen-methode?

Dat Voetbalschool Oranje met de Meulensteen-methode werkt, komt niet uit de lucht vallen. René Meulensteen werkte bij de Engelse topclub Manchester United jarenlang samen met hoofdcoach Sir Alex Ferguson en trainde wereldsterren zoals Cristiano Ronaldo en Robin van Persie. Wil jij ook leren wat Ronaldo en Van Persie hebben geleerd? Voetbalschool Oranje biedt jou die kans.

 

Wat houdt de Meulensteen-methode precies in?

Het komt vooral neer op passeerbewegingen binnen vier één-tegen-één-situaties: een tegenstander voor je, naast je, achter je en uit een hoek. De trainers van Voetbalschool Oranje bieden je verschillende passeerbewegingen waarin je leert je tegenstander uit te spelen. Eén training gaat over één thema. Aan het einde van elke training passen wij de één-tegen-één-vorm en de partijvorm aan op de training van die dag.

 

Maar er is toch ook een Wiel Coerver-methode?

Jazeker, en die hanteert Voetbalschool Oranje ook. Wij combineren in feite het beste uit twee werelden voor een optimale training. Bij de Wiel Coerver-methode draait het vooral om balgevoel en snel voetenwerk, waarbij het gaat om snelheid en wendbaarheid. De oefeningen die Voetbalschool Oranje uitzet, zijn competitief. Met andere woorden: wij voeden je winnaarsmentaliteit. De oefeningen zijn onderverdeeld in zes stappen:

 

1. De warming-up voor het balgevoel

2. Snelheidsvorm

3. Schijn- en passeerbewegingen

4. Eén-tegen-één in duelvorm

5. Kleine partijvorm

6. Eindpartij in een grotere vorm